Trenutno pregledavate Milo kup 2004.

Milo kup 2004.

Sve je započelo na zimskom Milo kupu prije nekoliko godina. Na natjecanje se prijavilo nekoliko ribolovaca entuzijasta koji su nakon razbijanja leda na obližnjoj rječici, svako-malo pušući u ruke topli zrak, lovili izgladnjele klenove. Nakon ove uspjele zimske priredbe ili bolje rečeno «štih probe» već treću godinu zaredom ŠRD «Ilova» Garešnica organizira Milo-kup na jezeru Skresovi. Natjecanje u lovu ribe udicom na plovak okuplja veoma šaroliku ekipu. Naime tih 100-tinjak učesnika su profesionalci i rekreativci koji se uzdaju u sreću i poznavanje ribolovnog terena. Epitet međunarodni, kup zahvaljuje ekipama učesnicama iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Italije i Mađarske.

Na ovogodišnjem kupu sudjelovalo je 32. ekipe odnosno 96 natjecatelja. Od poznatih natjecatelja na kupu su lovili Dražen Štajduhar, Marijan Jurić, Ivan Finek,Dražen Červeni, Željko Ljevaković, Petar Dimitrovski, Siniša Vereš, Dalibor Agbaba, Smail Habibović i drugi. Natjecanje koje je započelo u 10 sati, trajalo je tri sata, odnosno po pravilima koja propisuje CIPS-a.

Podijeljeni po sektorima najviše ulova imali su ribolovci u dubljem, odnosno početnom dijelu jezera. Gornji plići dio jezera koje se smatra favoritskim po ulovima je bio jako loš, osim pojedinih iznimki ( bočni brojevi ) te nekoliko ulova šarana. Najčešće je upotrebljavana match tehnika i polagaljka. Rijetki su rabili kratke direkt prutove ne bi li ulovom uklije ostvarili što bolji plasman. Najčešće je lovljena sitna deverika, patuljasti somić te sporadično krupna babuška. Gledajući sveukupno ulov je bio veoma loš. Nakon trosatnog

ribolova u većini čuvarica se našlo do kilogram ribe. Rezultati su se vrednovali ekipno i pojedinačno. Nakon trosatnog nadmetanja u pojedinačnom plasmanu najbolji je bio Davor Šourek-Toplica( 4862 grama ), Damir Dević-Bistro ( 4370 grama ) i Dragan Strišković-Belišće ( 3960 grama ), a u ekipnom Pakrac-Pakrac ( 18 ), Amadeus-Garešnica ( 20 ) i Daruvar-Toplica ( 21 ). Nagrade za pojedinačna mjesta su bile polagaljka za osvojeno prvo, tj. natjecateljski stolac i match prut za osvojeno drugo i treće mjesto. Nagrade za ekipni plasman bile su novčane koje su se isplatile iz kotizacije koja je iznosila 200 kuna. Izvlačenje startnih brojeva, doručak, ručak i dodjela nagrada održana je u Holyday baru u Hrastovcu.

I ovogodišnji kup bio je u znaku dobre organizacije, odlične posjete natjecatelja i publike. Predsjednik ŠRD «Ilova» Garešnica, koje gospodari jezerom Skresovi, izrazio je želju da se dogodine vidimo u isto vrijeme na starom mjestu. ( Kristijan Keglević, 2004. godina )

Odgovori